Akú fototapetu si vybrať do spálne?
feb, 2 2021   |   Tipy Deco

Akú fototapetu si vybrať do spálne?

Fototapety do spálne sú náročným výberom, najmä ak existuje také množstvo vzorov a farieb, ktoré upútajú pozornosť. Aj keď máte skutočne z čoho vyberať, konečný výsledok závisí od toho, akú fototapetu do spálne si vyberiete.

Typy fototapiet

Fototapety, ktoré sú k dispozícii v našej ponuke, sú rozdelené nasledovne:

1. Samolepiace tapety – sú vyrobené zo samolepiaceho materiálu MagicStick, pri aplikácii nie je potrebné lepidlo. Odnímateľné fototapety sú najodolnejšie, majú najintenzívnejšiu tlač, ktorá je odolná voči oderu a mechanickému poškodeniu.
2. Vliesová fototapeta – jej aplikácia je veľmi jednoduchá, hoci na rozdiel od iných fototapiet si vyžaduje prípravu steny (pred aplikáciou tapety je potrebné na stenu naniesť lepidlo). Vďaka svojim vlastnostiam účinne maskuje praskliny na stenách a poskytuje tepelnú a zvukovú izoláciu.
3. Vinylová fototapeta – je to fototapeta na vlnenom podklade s výnimočnou odolnosťou voči škodlivým faktorom prostredia, ako je voda a vysoké teploty. Vďaka tomu sa tapeta stane skvelou dekoráciou v kuchyni alebo kúpeľni.
4. Latexová fototapeta – je to materiál so saténovým povrchom. Pri aplikácii je potrebné lepidlo. Neodporúča sa do vlhkých miestností alebo detských izieb.
5. Laminovaná fototapeta – ide o samolepiaci filmový materiál (a preto tiež nie je potrebné lepidlo), ktorý je pokrytý ochrannou vrstvou poskytujúcou perfektnú ochranu pred mechanickým poškodením, vodou a vysokou teplotou.

nástenná maľba do spálne

Fototapety do spálne s kvetinovým motívom

Rovnako ako minulý rok, aj tento rok sú kvetinové motívy na stene jedným z najčastejšie vyberaných vzorov na zariadenie spálne. Malé kvetinové lúky vnášajú do interiéru jemnosť a decentnosť a veľké kalíšky pivoniek a ruží prinášajú romantickú atmosféru. Živé kvety sú krehké a jemné, ale tie, ktoré sú namaľované na fototapetách, vydržia skúšku časom. V tejto sezóne bude návrat k prírode v interiéroch ešte viac akcentovať. Okrem žiarivo zelených rastlín a fototapiet s kvetinovými variáciami budú v móde aj sušené obilné klasy a kytice poľných makov a nevädze.

Fototapety do spálne s motívom lesa

Les je podmanivý, skrýva neprebádané tajomstvá, láka svojimi farbami a nabáda na každodenné prechádzky. Lesné prostredie bude určite ladiť so spálňou v štýle boho. Stavte na prírodu a nechajte sa uspať zvodnou a magickou melanchóliou lesa. Fototapety s motívom lesa sú jemné, akvarelové a priestranné, preto ich odporúčame použiť pri zariaďovaní väčšieho priestoru. Čo sa hodí do malej spálne?

nástenná maľba do spálne

Priestorové fototapety do spálne

3D fototapety sú veľmi dobrým riešením pre malé miestnosti. Nástenné obrazy s motívmi umeleckých galérií alebo labutí vnesú do interiéru jedinečnú atmosféru a opticky ho zväčšia. Fototapety pre malé spálne by mali byť vo svetlom farebnom tóne, aby nezaťažili interiér. Fototapetu môžete použiť aj na časť steny, nie nevyhnutne na celú stenu. Tento efekt môže byť oveľa zaujímavejší ako bežný.

Ako si vybrať fototapetu, ktorá vám bude slúžiť niekoľko rokov?

Výber fototapety do spálne nie je vždy jednoduchý. Ak si chcete dobre vybrať, zvážte nasledovné faktory:

  • stav steny, na ktorú chcete fototapetu aplikovať (či je hladká, či má vypuklú štruktúru, ako dávno bola natretá, či si vyžaduje obnovenie a prípravu na aplikáciu tapety),
  • typ materiálu, z ktorého je tapeta vyrobená (materiál by sa mal vybrať podľa typu steny),
  • typ vzoru na fototapete (či nezaťaží malý interiér),
  • podmienky v miestnosti (vysoká vlhkosť, teplo/chlad),
  • doplnky a nábytok v spálni (aby bol celok zladený a premyslený).

nástenná maľba do spálne

Najmodernejšie vzory tapiet na rok 2021

Tento rok sa farby výrazne zmenia a v interiéroch sa objavia zemité farby ako olivová, kaki, piesková, karamelová a popolavá. Farebný súbor je návratom k prírode, ktorý sme pozorovali už v minulej sezóne. V móde budú stále aj botanické vzory a kvetinové lúky, ako aj pastelové farby: sivá, staroružová a modrá. Trend mestskej džungle zažije tento rok skutočný boom, preto sa oplatí využiť voľný priestor v spálni na živé zelené rastliny a umelé kytice kvetov alebo sušené obilné klasy.

nástenná maľba do spálne

nástenná maľba do spálne

nástenná maľba do spálne

Medzi najdôležitejšie vzory fototapiet budú patriť rastlinné a zvieracie motívy: lúky divokých kvetov, rozvetvené listy vo všetkých kombináciách, pastelové plameniaky alebo dôstojné labute. Existujú aj priestorové motívy, ako napr púčiky kvetov, výhľady na vidiek a reprodukcie krajinomalieb. Módne budú aj interiéry v štýle celkového vzhľadu v neutrálnych farbách, ako sú odtiene béžovej alebo krémovo bielej.

Spálňa je jednou z najdôležitejších miestností v každom dome. Zariadenie spálne môžete meniť tak často, ako potrebujete, aby ste v nej cítili pohodlne a mali pokojný spánok.


ZMEŇTE SVOJ INTERIÉROVÝ NÁBYTOK, SCHODY ALEBO OBKLADY POMOCOU SAMOLEPIEK NA STENU. JEDNODUCHÁ A OKÚZĽUJÚCA ÚPRAVA!

NAJMODERNEJŠIE MOTÍVY FOTOTAPIET – ORIGINÁLNY DOPLNOK VÁŠHO INTERIÉRU

INTERIÉROVÉ TRENDY NA ROK 2021 – PRIPRAVTE SA NA ZMENY!

späť
Čítajte tiež:

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie prísluše

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac

Paul Cézanne – umelecké diela

Francúzsky maliar Paul Cézanne chcel zobrazovať svet a ovplyvňovať ľudské dojmy novým spôsobom, a preto porušil mnohé umelecké tradície. Zmeny, ku ktorým došlo v jeho umeleckej kariére a maliarskej technike, mali obrovský vplyv na súčasné umenie. Zoznámte sa s Paulom Cézannom, jeho životom a obrazmi.

čítajte viac