Interiérové trendy na rok 2021 – pripravte sa na zmeny!
dec, 11 2020   |   Tipy Deco

Interiérové trendy na rok 2021 – pripravte sa na zmeny!

Rok 2020 bol jedným z najzvláštnejších období za posledné roky. V priebehu niekoľkých mesiacov sa všetko zmenilo, dokonca aj trendy v interiérovom dizajne! Takmer v každom dome bolo nutné (často v rýchlosti) zabezpečiť miesto na prácu na diaľku. Čo bude tento rok v móde? Pripravte sa na zmeny!

Návrat k prírode

Hlavnou témou tohto roka je túžba po prírode. Hľadanie kontaktu s prírodou sa v tom čase stalo doslovným kvôli nečakanému zatvoreniu v domoch a bez možnosti voľne cestovať. V minulom roku začali naše interiéry dýchať v pravom slova zmysle, pretože namiesto plastových a umelých dekorácií sme sa rozhodli pre živé zelené rastliny. Ak si myslíte, že trend biofílie v dizajne máme za sebou, mýlite sa!

Budúci rok budú v móde zemité farby (slnkom spálený piesok, tmavá olivová, kaki, béžová, škoricové a karamelové odtiene). Tieto farby vnášajú do interiéru pokoj a stabilitu. Najčastejšie sa kombinujú so škandinávskym štýlom a štýlom boho.

Fototapety s botanickým motívom

Aj keď tento rok už boli v móde kvetinové a rastlinné kompozície, na budúci rok bude v móde mestská džungľa. Základom botanického prostredia budú nielen živé rastliny, ale aj jemné, poľné a divo rastúce kvety a... umelé klasy, trávy a kytice kvetov. Všadeprítomná vegetácia udrží matku prírodu dlhšie v interiéri.

Najmodernejšie motívy fototapiet

Ekoštýl a predmety z druhej ruky

Donedávna sme sa obklopovali bielym, jednoduchým nábytkom v škandinávskom štýle. V budúcom roku sa popri ňom objaví ratanový, prútený a bambusový nábytok v zemitých farbách. Nábytok z prírodných plastov nemusí byť dominantou interiéru, stačí si vybrať módny doplnok, napríklad stoličku alebo stôl.

S príchodom pandémie a virtuálnych nákupov zažívajú ozdoby a doplnky z druhej ruky renesanciu. Nájdete ich na blších trhoch, v online aukciách a špecializovaných obchodoch. Nábytok a doplnky z druhej ruky vnesú do každého interiéru jedinečnú atmosféru. Móda z druhej ruky má pozitívny vplyv na planétu a životné prostredie, preto dizajnéri zdôrazňujú, že trend vintage sa uberá správnym smerom.

Béžový štýl celkového vzhľadu – dobrý nápad pre kuchyňu a obývaciu izbu

Aj farby zeme sa pohybujú v odtieňoch béžovej, od najsvetlejšej až po slnkom rozpálenú púšť. Béžový štýl celkového vzhľadu je ideálny do kuchyne alebo obývačky otvorenej do kuchyne v škandinávskom štýle. Béžová má mnoho odtieňov a ich kombinácie sú neutrálne, takže sa dajú úspešne použiť s akýmkoľvek štýlom.

Najmodernejšie motívy fototapiet

Kombinácia kovu a prútia

Netradičné, originálne a elegantné – kombinácia kovu a ratanu, skla a prútia je v nadchádzajúcej sezóne viditeľná. Odkiaľ nápad pochádza? Z kombinácie neutíchajúceho záujmu o podkrovný štýl a štýl boho, originálny a jedinečný dizajn, hoci neuveriteľne elegantný, to je ono! Okrem elegantného kovu bude v móde aj mramorový motív v rôznych formách, ako príslušenstvo pre interiérový dizajn, tapety na stenu, dlaždice na podlahu.

Najmodernejšie motívy fototapiet

Práca z domu so štýlom

Móda domácej kancelárie s nami zostane navždy. Prečo si teda nevytvoriť priestor na prácu moderným a funkčným spôsobom? Veľa zelene, živých rastlín, botanických motívov a jasných farieb. Takto by malo vyzerať pracovisko, aby ste si mohli oddýchnuť a pracovať pohodlne a efektívne.

Stavte na pastelové a tmavé farby

Po chladnej, klasickej modrej prichádza na rad fľaškovo zelená, fialová, modrá, horčicovo žltá, púdrovo ružová a jemná čierna. To všetko dopĺňajú zemité farby, ako napríklad kaki, olivová, teplé a studené odtiene hnedej. Máte široký výber!

Najmodernejšie motívy fototapiet

Náhly zvrat k farbám prírody, trendy v dekorovaní rastlín naznačujú jednu vec – ľudia túžia po možnosti spojiť sa s prírodou, bezstarostne behať po rozkvitnutej lúke, spontánnych výletov do hôr. Prajeme vám aj sebe, aby nám všetkým budúci rok priniesol ľahkosť a bezstarostnosť, a zatiaľ sa inšpirujte nadchádzajúcimi trendmi na rok 2021 a vytvorte si doma vlastné bezpečné hniezdo.


NAJMODERNEJŠIE MOTÍVY FOTOTAPIET – ORIGINÁLNY DOPLNOK VÁŠHO INTERIÉRU

AKÚ FOTOTAPETU SI VYBRAŤ DO SPÁLNE?

ZMEŇTE SVOJ INTERIÉROVÝ NÁBYTOK, SCHODY ALEBO OBKLADY POMOCOU SAMOLEPIEK NA STENU. JEDNODUCHÁ A OKÚZĽUJÚCA ÚPRAVA!

späť
Čítajte tiež:

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie prísluše

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac

Paul Cézanne – umelecké diela

Francúzsky maliar Paul Cézanne chcel zobrazovať svet a ovplyvňovať ľudské dojmy novým spôsobom, a preto porušil mnohé umelecké tradície. Zmeny, ku ktorým došlo v jeho umeleckej kariére a maliarskej technike, mali obrovský vplyv na súčasné umenie. Zoznámte sa s Paulom Cézannom, jeho životom a obrazmi.

čítajte viac