Najmodernejšie motívy fototapiet – originálny doplnok vášho interiéru
nov, 19 2020   |   Trendy a inšpirácie

Najmodernejšie motívy fototapiet – originálny doplnok vášho interiéru

Fototapety sú moderným spôsobom, ako rýchlo a originálne zmeniť interiér. Jednoduchá a rýchla aplikácia, pôsobivé potlače a nespočetné množstvo vzorov a farieb – to všetko sú dôvody, prečo fototapety kupujú nielen rodičia, ktorí zariaďujú detskú izbu, ale aj módne domy, reštaurácie a podniky. Prečo sú v poslednom čase fototapety také obľúbené? Na rozdiel od klasických fototapiet ponúkajú obrovský výber vzorov a farieb, takže si na svoje príde aj ten najnáročnejší zákazník. Lepenie samolepiacich tapiet trvá menej ako hodinu, zatiaľ čo lepenie tradičných tapiet trvalo oveľa dlhšie. Aké najmodernejšie tapety ste si vybrali? 

Abstrakcie na stene, keď vzory robia dobrú prácu

Abstraktné vzory na stene sú niečo, o čom snívajú nielen tínedžeri. Sú to najmodernejšie motívy tejto sezóny. Čiernobiele pruhy, bodky, čiary alebo kľukaté čiary sa hodia k škandinávskemu štýlu. Farebné pastelové škvrny sú vhodné do spální tínedžerov a obývačiek v štýle boho. Mandaly, ktoré čerpajú farby z folklóru krajín, ako je Portugalsko a Španielsko, sa budú dobre vynímať vo svetlej kuchyni, predsieni a kúpeľni. Ľahké, oku lahodiace a pútavé abstrakcie sú zaujímavou ponukou pre fanúšikov minimalizmu.

Najmodernejšie motívy fototapiet

Bambusový návrat k prírode

Kompozície s bambusom v pozadí nie sú jediné, čo sa v súčasných štýloch interiérového dizajnu zmenilo. Už v minulom roku sme zaznamenali veľkú popularitu bambusových kuchynských dosiek a doplnkov, kvetináčov, zubných kefiek a kúpeľňového nábytku. Bambusové prvky sa začali kombinovať s bielymi doskami pri navrhovaní nábytku do obývačky alebo kuchyne. Bambusové vzory na tapetách sú návrhom pre fanúšikov koloniálneho štýlu a v kombinácii s tradičnými africkými maskami vytvoria v obývačke alebo spálni jedinečnú atmosféru.

Inšpirácia pre interiér podkrovia

Podkrovné bytové domy v New Yorku už dlho inšpirujú interiérových dizajnérov. Podkrovie si vyžaduje priestranné usporiadanie, aby červené tehlové steny a drevený nábytok s kovovými povrchmi neprekryli interiér. Podkrovné prostredie je prevažne z už spomínaných červených tehál, čiernej a sivej farby, ako aj zo strohých betónových podláh a stien. Pri zariaďovaní obývačky v tomto štýle môžete pokojne použiť fototapety s motívom betónu, ktoré dokonale napodobňujú skutočný betón a výrazne skracujú čas aplikácie. 

Najmodernejšie motívy fototapiet

Smerom k folklóru – fototapety s výhľadom na oblohu

Svetlé biele oblaky na modrom pozadí alebo sivá búrková obloha určite dodajú interiéru nezvyčajný charakter. Tapety s motívom oblakov sa často používajú na výzdobu detskej izby, ale rovnako krásne vyzerajú aj v obývačke a spálni, najmä v kombinácii s pastelovými doplnkami. Oblaky podčiarkujú dojem ľahkosti, rozjasňujú interiér a opticky ho zväčšujú. Tapety s motívom oblohy sú skvelým nápadom na vyzdobenie malých a stiesnených priestorov.

Hory – bližšie k prírode!

Cestovanie do hôr je upokojujúce, umožňuje získať určitý odstup a každodenné ťažkosti sa už nezdajú také ťažké. Nie vždy si ale nájdete čas a príležitosť na výlet do hôr. Fototapety s motívom hôr nielenže vyzerajú krásne, ale predovšetkým uvoľňujú a upokojujú, čo sa v súčasnosti mimoriadne hodí. Motívy hôr sa často používajú pri výzdobe pracovní, kancelárií a detských izieb. Ak túžite po prírode, pohodlne sa usaďte a vyberte si svoj obľúbený vzor hôr.

Panoramatická krajina – suveníry z exotických ciest u vás doma

Tí, ktorí mali možnosť navštíviť najkrajšie časti sveta, majú naozaj šťastie. Krajinomaľba s tyrkysovou vodou, hory pretkané potokmi alebo dokonca tropické lesy plné dobrodružstva sú niečo, na čo sa nedá zabudnúť. Najkrajšie fotografie od talentovaných fotografov sú preto ozdobou fototapiet s motívom krajiny. Na výzdobu obývačky a kuchyne môžete použiť tapety s krajinomaľbami a výhľadmi na pláž. Vdýchnite svojmu interiéru jedinečnú atmosféru!

Najmodernejšie motívy fototapiet

Nekonečné lúky plné kvetov – fototapety s motívmi zo sveta rastlín a zvierat

Návrat k prírode je v roku 2020 jednoznačne všadeprítomným trendom, a to v oblasti interiérového dizajnu, módy, výživy aj dizajnu. Rastlinné motívy sa čoraz častejšie objavujú na rúškach a kvety (živé) nahradili iné interiérové doplnky, ako sú plastové rámčeky, figúrky alebo sviečky. V lete ste mohli na balkónoch vidieť pestré kvety a rozvetvené zelené listy. Mestská džungľa je veľmi populárna. Tomuto trendu dokonale zodpovedajú tapety s botanickými a zvieracími motívmi, ktoré premenia vašu obývačku na amazonskú džungľu. Jemné a decentné kvety sú originálnou dekoráciou spálne, ktorá dodá interiéru čaro. Fototapeta s tigrom alebo levom bude skvelou dekoráciou pre izbu chlapca, ktorý sníva o dobrodružstvách v tropických lesoch. Veľké, barokové kvety vyzerajú dobre v spálni a v izbe dospievajúceho dievčaťa. Ak vám chýbajú prechádzky po zelených lúkach a milujete kvety, inšpirujte sa našimi nápadmi na dekorácie zo sveta rastlín a zvierat.

Fototapeta s výhľadom – objavte neobvyklý spôsob interiérového dizajnu

Fototapeta s výhľadom je alternatívou k maľbám na stene, ktorá je najvhodnejšia do kuchyne. Tapety na stenu možno prispôsobiť ľubovoľnej veľkosti steny, takže môžete ľahko a rýchlo zmeniť interiér. Tapetu nemusíte lepiť na celú výšku a šírku steny. Tapety s výhľadom na les, more alebo hory vám umožnia relaxovať a upokojiť svoje myšlienky a zároveň sú skvelým doplnkom kuchyne v škandinávskom štýle (a nevyhnutne s motívom škandinávskeho fjordu!).

Najmodernejšie motívy fototapiet

Prečo používať samolepiace fototapety v interiéri?

Najdôležitejším aspektom je ich rýchla a jednoduchá aplikácia. Tapety s módnymi vzormi môžete nalepiť, vyhladiť a dlho si ich užívať. Vďaka svojej odolnosti voči roztiahnutiu, pretrhnutiu a vlhkosti možno odnímateľné fototapety používať vo všetkých interiéroch bez obmedzenia. Samolepiace fototapety sa dajú ľahko nalepiť a odlepiť toľkokrát, koľkokrát chcete, za predpokladu, že je stena vopred pripravená. Najmódnejšie fototapety rozhodne zapadajú do tohtoročných trendov návratu k prírode, suvenírov z ciest po tropických krajinách a náladových podkrovných domov. Zamyslite sa, rozhodnite sa pre dizajn interiéru a vytvorte si vlastnú dizajnovú kompozíciu.


Zmeňte svoj interiérový nábytok, schody alebo obklady pomocou samolepiek na stenu. Jednoduchá a okúzľujúca úprava!

Akú fototapetu si vybrať do spálne?

Interiérové trendy na rok 2021 – pripravte sa na zmeny!

späť
Čítajte tiež:

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie prísluše

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac

Paul Cézanne – umelecké diela

Francúzsky maliar Paul Cézanne chcel zobrazovať svet a ovplyvňovať ľudské dojmy novým spôsobom, a preto porušil mnohé umelecké tradície. Zmeny, ku ktorým došlo v jeho umeleckej kariére a maliarskej technike, mali obrovský vplyv na súčasné umenie. Zoznámte sa s Paulom Cézannom, jeho životom a obrazmi.

čítajte viac