Obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?
dec, 6 2021   |   Trendy a inšpirácie

Obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

 

Bohémsky štýl má pôvod v parížskej rómskej kultúre. V určitom okamihu sa však začal objavovať nielen v maliarstve a hudbe, ale aj vo svete módy a interiérového dizajnu. Jeho obľuba vzrástla v 70. rokoch, keď mladí ľudia túžili po niečom originálnom a jedinečnom. V tej dobe sa v každom supermarkete objavilo mnoho sériovo vyrábaných vecí.

Boho štýl sa neustále mení. V minulosti bol inšpirovaný inými štýlmi, dnes má mnoho variantov, v ktorých nechýbajú prvky čerpané napríklad z Afriky alebo z Južnej Ameriky, aj keď až donedávna bol jeho eklekticizmus považovaný za úsmevný.

V súčasnej dobe ho možno považovať za jeden z najžiadanejších smerov v dizajne, ktorý si získava nových priaznivcov každý deň. A niet divu! Boho štýl je kombináciou hippie prvkov, afrických vzorov a farebného dizajnu 60. rokov.

 

Prečo sa interiéry v boho štýle stali jedny z najmódnejších v poslednej dobe?

Odpoveď je: ekológia! Je to vďaka použitiu biologicky rozložiteľných materiálov na výrobu nábytku a ďalších doplnkov. Moderná spoločnosť sa stále viac zaujíma o ekológiu a ochranu životného prostredia, čo sa stalo hlavným motívom boho štýlu.

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

Všestrannosť je jednou z najväčších výhod boho štýlu. Je hravý a spája rôzne štýly s tými najneobvyklejšími vecami, ktoré sa k sebe zdanlivo nemusia hodiť. Boho štýl je ideálny pre rojkov alebo cestovateľov.

Farby boho štýlu

Obývacia izba v boho štýle, to sú predovšetkým svetlé a teplé farby. Najdôležitejšou farbou je biela, ale ako základ sú tiež používané tlmené farby béžovej, hnedej či medového odtieňa žltej. Doplnkové farby tvorí zelená, tyrkysová (v pastelových odtieňoch), čierna, okrová a hrdzavé odtiene červenej.

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

Obývacia izba v boho štýle vyzerá perfektne so svetlou podlahou obloženou drevenými panelmi alebo dlaždicami s geometrickým vzorom.

Nábytok do obývacej izby v boho štýle

Boho interiéry milujú všetky druhy starožitností. Nábytok, ktorý má farebné škrabance a jemnú patinu, je naozaj veľmi žiadúci. Drevené vybavenie je veľmi obľúbené, najmä ak je recyklované. Prírodné materiály so zreteľne viditeľnými stopami opotrebenia sú nutnosťou obývacej izby v boho štýle.

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

Boho doplnky do obývacej izby

Boho štýl v obývacej izbe je založený predovšetkým na dekoráciách. Práve tie mu dodávajú charakter. Najlepší spôsob, ako získať takéto originálne doplnky, je zohnať ich na blších trhoch.

Neoddeliteľnou súčasťou obývacej izby v boho štýle je drevený konferenčný stolík s viditeľnými letokruhmi a malými prasklinami. Ďalšie dekorácie, ktoré tu nemôžu chýbať, sú rastliny v kvetináčoch a morské trávy. Vyberte si veľké rastliny, ako je monstera alebo palmy, ktoré budú vyzerať skvele v keramických alebo kamenných kvetináčoch. Nie je na škodu použiť aj trochu morskej trávy. V boho interiérovom dizajne sú hitom aj kytice suchých tráv a kvetov.

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

Ďalšie boho doplnky, ktoré dodajú autentickosť vašej obývačke:

Vankúše s etnickými vzormi – v boho obývacej izbe musí byť dokonalá klíma, teplo a pohodlie. Vankúše sú prvkom, ktorý tieto hodnoty zdôrazní. Obývacia izba v boho štýle by mala byť čo najpohodlnejšia a najútulnejšia. Najlepšou voľbou budú hladké vzory na vankúši doplnené niekoľkými dekoratívnymi strapcami.

  • Prírodné tkaniny – viac prírody a harmónie zdôrazní ľan, bavlna alebo bambus v podobe plédov alebo diek. Osvedčené sú aj plédy so zvieracími motívmi.
  • Prútené koše – ručná práca, ktorá bude zastupovať funkčný, a zároveň dekoratívny prvok. Boho štýl je prívetivý k prírodným materiálom.
  • Prútené stoličky – stoličky so zaujímavou formou sú ideálne pre domáce pohodlie. Je to dekoratívny a funkčný doplnok, na ktorý sa môžete pohodlne posadiť a relaxovať.
  • Ratan – je prírodný materiál, ktorý sa získava z rotanu rákosového. Ažúrové doplnky sa tiež môžu stať skvelým prvkom celého interiéru.
  • Makramé – to sú povrázky spletené do uzlov, z ktorých sa napríklad vyrába lapač snov.
  • Koberce – vyznačujú sa tlmenými farbami a farbami zeme. Často sú zakončené strapcami alebo sú vyzdobené jednoduchými vzormi, napr. s etnickým motívom.

Tapety v boho štýle

Hlavnými motívmi tapiet v boho štýle sú farby zeme, tlmené odtiene béžovej, hnedej a rôzne odtiene zelenej. Najobľúbenejšími vzormi sú samozrejme kvety, rastlinné a geometrické motívy. Tapety na stenu v boho štýle sú ideálnym riešením pre tých, ktorí si cenia sofistikované dekorácie. Vytvorte jedinečný boho interiér a inšpirujte sa našimi návrhmi.

obývacia izba v boho štýle – ako ju zariadiť?

Obývacia izba v boho štýle – tipy

  • Porušujte pravidlá – boho štýl nemá hranice. Všetko, čo sa vám páči a má emocionálnu hodnotu, je povolené.
  • Kombinujte textílie – patchworkové prikrývky a farebné vankúše sú perfektnou kombináciou. Etnický vzor určite dodá interiéru charakter.
  • Osvetlenie – stavte na teplé svetlo, ktoré ideálne zdôrazní útulnosť miestnosti.
  • Hojdacia sieť v boho štýle – pohodlná, štýlová a dekoratívna závesná stolička, v ktorej sa môžete pohodlne usadiť a ponoriť sa do obľúbenej knihy. Trocha relaxu sa bude hodiť.
  • Sviečky – určite nemôžu chýbať. Vložte ich do priehľadných alebo farebných svietnikov alebo použite malé poháre, ktoré si môžete vyzdobiť sami.
  • Farba – čím viac farieb, tým lepšie. Rôzne farebné predmety zdôraznia usporiadanie boho štýlu a urobia miestnosť útulnejšou.

Vďaka boho štýlu sa môžete odviazať. Byt v boho štýle je zmesou mnohých farieb a rôznych vzorov. Ale nezabudnite! Hoci je boho štýl opakom minimalizmu, nemali by ste to preháňať.


NAJMODERNEJŠIE MOTÍVY FOTOTAPIET – ORIGINÁLNY DOPLNOK VÁŠHO INTERIÉRU

ZMEŇTE SVOJ INTERIÉROVÝ NÁBYTOK, SCHODY ALEBO OBKLADY POMOCOU SAMOLEPIEK NA STENU. JEDNODUCHÁ A OKÚZĽUJÚCA ÚPRAVA!

späť
Čítajte tiež:

Glamour spálňa - vytvorenie luxusného priestoru

Vitajte v spálni v glam štýle, ktorá je útočiskom navrhnutým tak, aby vám poskytla úplné pohodlie a zároveň prezentovala váš vycibrený vkus. Vytvorenie glamour spálne nie je len o tom, že ju naplníte špičkovými dekoráciami, ale aj o vytvorení atmosféry, v ktorej sa budete cítiť ako v osobnom päťhviezdičkovom apartmáne.

čítajte viac

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie prísluše

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac