Samolepky na obklady – lacné nápady na pokrytie starých keramických obkladov
máj, 18 2022   |   Tipy Deco

Samolepky na obklady – lacné nápady na pokrytie starých keramických obkladov

Radi by sme vám ukázali jednoduché a štýlové spôsoby, ako si vylepšiť svoj domov s obmedzeným rozpočtom. Inšpirujte sa a osviežte svoju kuchyňu alebo obnovte a pridajte farbu kúpeľni samolepkami na obklady.

Originálne samolepky na keramické obklady – čo sú a ako ich aplikovať?

Zakrytie starých obkladov špeciálnymi samolepkami je skvelým riešením, ako osviežiť priestor. Táto metóda je oveľa lacnejšia ako strhnutie starých obkladov a ich náhrada novými. Samolepkami skryjeme zastaraný a poškodený povrch keramických obkladov, čím im dodáme modernejší a dizajnovejší vzhľad.

Samolepky na obklady dodajú charakter vašej kuchyni alebo kúpeľni bez toho, aby ste tomu museli venovať veľa času a úsilia. Môžete ich aplikovať svojpomocne v priebehu niekoľkých minút a vydržia oveľa dlhšie ako napríklad farba. Hodia sa na pokrytie akéhokoľvek počtu obkladov. Ak sú vaše keramické obklady poškodené, oplatí sa všetky zakryť samolepkami. Ak však vaša stena ešte nevyzerá tak zle, ale chýba jej trochu dôrazu, môžete si vybrať vzor, ktorý len zvýrazní štýl priestoru.

Samolepky na keramické obklady sú vyrobené z vinylového materiálu, ktorý je odolný voči znečisteniu, vlhkosti a UV lúčom. Sú k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch, čím sa uľahčí výber, aby ladil s estetikou interiéru. Ak chcete zmenu, ľahko ich nahradíte novými.

Ako nalepiť samolepky na obklady?

Aplikácia samolepiek na obklady je veľmi jednoduchá. Stačí odstrániť papierový podklad a pevne ich pritlačiť k obkladu. V prípade potreby môžete samolepku pristrihnúť nožnicami na správnu veľkosť. Treba mať na pamäti, že pred ich aplikáciou treba dobre pripraviť povrch na lepenie – obklady umyte, odmastite a počkajte, kým uschnú. Samolepky neodporúčame aplikovať na obklady s viditeľnou textúrou. Môže to ovplyvniť štruktúru samotnej dekorácie.

Kuchynské panely v nevšednej podobe

Máte v kuchyni staré a nudné obklady? Zmeňte ich odvážnym vzorom pomocou vinylových samolepiek na opakované lepenie a odlepovanie. Sú nepriehľadné a úplne pokryjú stenu alebo iba jej časti, ak to tak budete chcieť. Vďaka tomu, že sú pokryté špeciálnym laminátom, sú vodoodolné a môžete ich bez problémov inštalovať za sporákom alebo pred kuchynským drezom.

Prezrite si už teraz naše obľúbené kategórie samolepiek do kuchyne! Nájdete tu motívy inšpirované portugalskými azulejos a krásne marocké dizajny.

Samolepky na obklady
Samolepky na obklady
Samolepky na obklady
Samolepky na obklady

Farebný doplnok do kúpeľne

A čo tak zmeniť kúpeľňu? Každá miestnosť si zaslúži špeciálne zaobchádzanie! Vďaka samolepkám do kúpeľne prestane byť váš interiér nudný a získa viac farieb. Ako si vybrať samolepky do kúpeľne? Pracujte s farbami, ktoré už v tejto miestnosti sú. Obľúbený dávkovač mydla, kozmetické košíky alebo lampy, vďaka ktorým bude celé usporiadanie kompaktnejšie a atraktívnejšie.

Samolepky na obklady

Samolepky na obklady

Samolepky na obklady

Oživte svoj kozub

Máte poškodené obklady vedľa kozuba, alebo vám chýba dekorácia, ktorá by výrazne ovplyvnila náladu vašej obývačky? Prebuďte ju samolepkami! Vďaka nim sa obloženie kozuba v priebehu niekoľkých minút pekne zmení.

Samolepky na obklady

Kde môžete kúpiť samolepky na kachličky?

Samolepky na kachličky sú navrhnuté tak, aby dopĺňali dizajn interiéru a zakrývali prípadné nedokonalosti keramických kachličiek a iných hladkých povrchov. Ak momentálne nemáte dostatok finančných prostriedkov na riadnu výmenu obkladov, potom je takýto doplnok dokonalým riešením. Kde ich však kúpite? Pozrite sa v našom obchode už dnes na širokú ponuku samolepiek na kachličky!

späť
Čítajte tiež:

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie prísluše

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac

Paul Cézanne – umelecké diela

Francúzsky maliar Paul Cézanne chcel zobrazovať svet a ovplyvňovať ľudské dojmy novým spôsobom, a preto porušil mnohé umelecké tradície. Zmeny, ku ktorým došlo v jeho umeleckej kariére a maliarskej technike, mali obrovský vplyv na súčasné umenie. Zoznámte sa s Paulom Cézannom, jeho životom a obrazmi.

čítajte viac