Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér
nov, 18 2022   |   Interiéry

Domáca kancelária – inšpirácia pre módny interiér

Pri navrhovaní dokonalej domácej kancelárie je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Napríklad výber správneho osvetlenia alebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozrejme, vrátane stola, na ktorý sa zmestí notebook a všetky ostatné pracovné pomôcky. Dôležité je takisto zabezpečiť dostatok miesta pre všetko ďalšie príslušenstvo. Organizácia práce na diaľku je kľúčom k produktivite, preto vám poradíme, ako si zariadiť miesto na prácu z domu.

Navrhujeme kancelársky priestor – tipy

Musíme sa uistiť, že máme doma dobre umiestnený pracovný stôl, pretože to výrazne ovplyvní kvalitu našej práce. Ak máme pre kanceláriu samostatnú miestnosť, musíme si len premyslieť typické dekoratérske záležitosti. Čo však v prípade, že nemáme k dispozícii oddelenú miestnosť a musíme pre ňu zabezpečiť miesto v spoločnom priestore, kde sa zdržiavajú členovia domácnosti? Pri zariaďovaní domáceho pracovného stola by ste mali myslieť na niekoľko vecí:

  • Snažte sa nájsť priestor čo najďalej od všetkého, čo by vás mohlo rozptyľovať. Môže to byť tak jednoduché, ako keď si sadnete do jedného rohu a zatiahnete závesy, aby vás nerozptyľovalo slnečné svetlo ani výhľad, ale len televízor v pozadí.

  • Uistite sa, že máte dostatok priestoru na to, aby ste sa pri práci cítili pohodlne – predídete tak bolesti a zraneniam spôsobených nesprávnym držaním tela.

  • Zvážte umiestnenie písacieho stola na neobvyklých miestach, napríklad v špeciálnych úložných priestoroch v šatníkoch, v komore pod schodmi alebo na chodbe – sú to skvelé nápady, ak nemáte dostatok priestoru, a ak ich správne nastavíte, môžete vytvoriť dokonalú domácu kanceláriu.

  • Mobilné priečky – v situácii, keď musí byť náš pracovný stôl umiestnený v spoločnej miestnosti, priečky môžu byť skvelým riešením. Po dokončení práce ich možno ľahko zložiť a schovať do skrine.

 
Domáca kancelária
 
Domáca kancelária
 

Nábytok a dekoratívne prvky pre domácu kanceláriu

Domáca kancelária je priestor, ktorý by mal byť pohodlný a organizovaný, preto uvádzame niekoľko nápadov, ktoré vám určite pomôžu vytvoriť ideálne pracovné prostredie:

  • Pohodlná stolička je základ! Používajte len ergonomické stoličky a pracovné stoly, ktoré sú navrhnuté na dlhé hodiny sedenia. Pokiaľ máte kancelársky priestor s rôznymi úlohami, zvážte použitie výškovo nastaviteľného pracovného stola.

  • Dobré osvetlenie – stropná lampa nemusí poskytovať dostatok svetla okolo vášho pracovného stola, preto zvážte kúpu dodatočného osvetlenia, napríklad stolnej lampy s nastaviteľným svetlom.

  • Pripravte si ďalší úložný priestor na veci – dôležité informácie, poznámky, kalendáre, perá... na všetko potrebujete miesto! Preto sa oplatí mať na tieto drobnosti ďalšiu závesnú poličku, korkovú nástenku alebo zásuvku.

  • Dajte svojej domácej kancelárii osobitý charakter – najväčšou výhodou domácej kancelárie je možnosť zariadiť si ju podľa vlastného vkusu. Preto je dobré zabezpečiť, aby na pracovnom stole alebo v jeho okolí boli veci, ktoré nás inšpirujú – knihy, obrazy alebo fotografie. Oplatí sa tiež oživiť priestor fototapetou, podložkou na stôl alebo podložkou pod stoličku.

  • Nezabudnite na rastliny! Ovplyvňujú kreativitu a pohodu. Dokonale čistia a zvlhčujú vzduch.

Domáca kancelária

Domáca kancelária v škandinávskom štýle

Máte radi čistý a minimalistický dizajn? Ideálnym riešením pre vás bude kancelária v škandinávskom štýle. Začnime pracovným stolom. V škandinávskom štýle sa bude vyznačovať funkčnosťou a jednoduchou formou. Mal by byť vo farbách, ako je biela, béžová alebo bledosivá a mal by mať dve alebo tri zásuvky. K nemu pevná a pohodlná stolička, najlepšie s drevenými podrúčkami a v ladiacich farbách.

Po výbere kancelárskeho nábytku sa zamyslite nad dekoráciami v škandinávskom štýle. Pridaním niekoľkých malých detailov budete mať pocit, že pracovisko je skutočne vaše! Biela priemyselná LED lampa, malá rastlina v prútenom kvetináči, obrazy alebo fotografie nad obrazovkou a miesto získa správny charakter.

Home office v glamour štýle

Glamour kancelária má byť elegantná a lesklá! Biely lakovaný pracovný stôl s krásnym zlatým podstavcom a úchytkami je ideálny ako hlavný bod priestoru. Zlaté dekoratívne prvky by mali vyniknúť na svetlom neutrálnom pozadí interiéru. Veľmi dôležité bude aj dobré osvetlenie. Pozlátený luster bude vyžarovať luxus a pôvab.

Domáca kancelária

Kancelária v boho štýle

Milujete farby a exotické tropické miesta? Preneste trochu tejto energie do svojej kancelárie a zariaďte ju v štýle boho. V boho priestore nesmú chýbať prírodné materiály ako drevo, ratan a bambus. Veľmi dôležité budú aj dekorácie z eklektických tkanín a rastliny! Ak chcete, aby váš interiér vynikol, pozrite si naše tropické fototapety – dokonale zvýrazní dekor vašej domácej kancelárie.

Domáca kancelária

Práca na diaľku a vaša domáca kancelária

Prvým krokom k vytvoreniu vysnívaného miesta na domácu kanceláriu je usporiadanie priestoru. Nájdite tú správnu miestnosť, kútik, miesto, kde sa budete cítiť dobre. Všetko musíte zorganizovať tak, aby vás práca bavila a aby bola efektívna. Prezrite si návrhy na dekoráciu domácej kancelárie, vyberte si, čo vám najviac vyhovuje, a potom sa pohrajte s farbami a textúrami. Navrhnite si miesto, ktoré vás bude inšpirovať!

späť
Čítajte tiež:

Fototapety príroda – pocíťte silu prírody vo svojom domove

Fototapeta s motívom prírody je skvelý spôsob, ako priniesť krásu prírody do vášho domova. Môže sa stať ústredným bodom priestoru alebo zdôraznením, ktoré dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použitie fototapiet s prírodou v usporiadaní interiéru pomôže vniesť do priestoru pocit rovnováhy a poriadku.

čítajte viac

Samolepiace nábytkové polepy – 5 nápadov na ich použitie

Je možné modernizovať starý nábytok rýchlo a ľahko? Samozrejme! Pomôžu s tým samolepiace nábytkové polepy, ktoré môžete umiestniť na všetko, od stolov a stoličiek, až po police a skrine. Je to skvelý spôsob, ako si prispôsobiť interiér podľa vlastného vkusu. Pozrite sa na niektoré z našich nápadov, kam ich môžete umiestniť.

čítajte viac

Paul Cézanne – umelecké diela

Francúzsky maliar Paul Cézanne chcel zobrazovať svet a ovplyvňovať ľudské dojmy novým spôsobom, a preto porušil mnohé umelecké tradície. Zmeny, ku ktorým došlo v jeho umeleckej kariére a maliarskej technike, mali obrovský vplyv na súčasné umenie. Zoznámte sa s Paulom Cézannom, jeho životom a obrazmi.

čítajte viac

Henri Matisse – 6 vecí, ktoré treba vedieť o jeho živote a tvorbe

Henri Matisse je jedným z najvplyvnejších francúzskych maliarov dvadsiateho storočia a tvorcov moderného umenia. Umelcova práca sa vyznačuje odvážnym použitím farieb a jednoduchých foriem, ktoré sú často redukované na niekoľko tvarov či línií. 

čítajte viac